Košíky na pečivo
45 produktů
Ne každý z nás si najde čas kupovat každé ráno čerstvé rohlíky. Proto je důležité skladovat chléb - zejména pšeničný (s kvasnicemi), který vysychá nejrychleji (na rozdíl od celozrnného kváskového chleba, který zůstává dlouho čerstvý) - ve vhodných podmínkách. Především, a to je nejdůležitější pravidlo, neskladujte chléb v plastových sáčcích (v takových podmínkách nemá chléb přístup ke vzduchu, "nedýchá" a v důsledku toho se stává "gumovým"). - dělání děr do igelitového sáčku nepomáhá :). Dalším důležitým pravidlem je, že když je chléb ještě teplý, nechte ho vychladnout, aby měl čas uvolnit vlhkost. Obecně platí, že chléb se skladuje na suchém místě při pokojové teplotě, ale pokud je ponechán "o samotě", vyschne nebo zplesniví - a právě v tomto případě záleží na výběru nádoby. Na co se při výběru takového příslušenství zaměřit? Velikost nádoby zvolte podle množství chleba, které obvykle kupujete, abyste přirozeně snížili množství vzduchu a zároveň ušetřili místo na pultu. Je třeba také poznamenat, že nádoba by měla mít větrací otvory, aby byla zajištěna správná cirkulace vzduchu. V sortimentu FormAdore najdete dřevěné, ocelové nebo plastové nádoby. Kontejnery mohou a měly by :) lze, a mělo by se :), sladit s interiérem kuchyně, a tak podle toho, zda je kuchyně skandinávská, strohá, minimalistická, rustikální, vintage nebo pestrá, veselá a plná barev, jistě najdete nádobu, která bude ladit s jejím stylem a barevností.